De eerste dertien van 1.000 koppels doorliepen het programma. In april en september 2021 starten de volgende rondes. Benieuwd wie je voorgingen?

“De overeenkomsten in het werk vind ik veel groter dan ik van tevoren had verwacht. De complexiteit, de vele onderwerpen tegelijkertijd en de uitdagingen. We zijn allebei een soort spin in het web. En dat konden we uitgebreid met elkaar delen.”
Daphne de Kluis, CEO Commercial Banking ABN AMRO

“Het inzicht dat je dus ook echt van elkaar kunt leren was heel mooi. We ontdekten dat we beiden met dezelfde zoektochten bezig zijn en ook eenzelfde visie hebben over het belang van medewerkers motiveren en stimuleren om effectief te kunnen bijdragen aan de totale ontwikkeling van de organisatie.”
Ellen Atkinson, schooldirecteur Basisschool Prins Willem Alexander

“Cross-mentoring heeft mijn blik verbreed over het vraagstuk van het schoolleiderstekort. En ik heb een fantastische jonge schoolleider mogen ontmoeten, haar passie heeft me geraakt”
Stephanie Hottenhuis, ceo KPMG

“Een belangrijke toegevoegde waarde van cross-mentoring is het verbreden van je netwerk, maar ook het delen van overeenkomsten en begrijpen van verschillen”
Boudewijn van Stuijvenberg, schoolleider basisschool De Kwikstaart

Deelnemers uit bedrijfsleven en non-profit sectorDeelnemende schooldirecteuren
Daphne de Kluis (ABN Amro)Anneke Zantboer (Basisschool Aeresteijn)
Bianca Tetteroo (Achmea)Peter van Krey (Antoon van Dijkschool)
Manon Leijten (ACM) Bernie Kooistra (basisschool St. Jozef)
Cathelijne Broers (Hermitage en Nieuwe Kerk Amsterdam)Henriette Tijssen (CBS de Aquarel)
Stephanie Hottenhuis (KPMG) Boudewijn van Stuijvenberg (De Kwikstaart)
Bercan Günel (New Generation Leadership) Gertine Hazelaar (Christelijk IKC De Fontein)
Caroline Princen (Nutsgroep) Lambert van der Ven (De Palster)
Lidwin van Velden (NWB Bank) Audrey Raalte (Dalton IKC De Zeven Zeeën)
Joanne Kellerman (PFZW) Mariska Zwart-Toxopeus (KBS Lettertuin)
Agnes Knoops (PWC) Ellen Atkinson (P.W. Alexanderschool)
Lieve Declercq (SPIE Nederland) Isabelle Ferwerda (2e Openluchtschool)
Manon van Beek (TenneT) Deborah Snoeren (Tweestromenschool)
Annette Mosman (APGKelly van der Koelen (Orion College Amstel)

In april 2021 starten de volgende 50 koppels en daarna ieder half jaar nieuwe regionale groepen. De primaire bron van nieuwe mentoren zijn de persoonlijke netwerken van oud-deelnemers en initiatiefnemers. Iedere deelnemer wordt gevraagd om minimaal 3 mentoren aan te dragen voor een volgende ronde.

De tweede bron van nieuwe mentoren zijn het personeel/collega’s van de ronde-partners en strategisch partners. De ceo’s en bestuurders worden gevraagd om (zichzelf op te geven en) in hun organisaties te identificeren welke leidinggevenden geschikt zijn voor het programma en hen er persoonlijk voor uit te nodigen.

De derde bron van nieuwe mentoren zijn oproepen in regionale netwerken (“mentorpartners”), vanuit het programma zelf. Daarbij maken we gebruik van regionale netwerken, regionale transfercentra en samenwerkingsverbanden tussen schoolbesturen.