“De kracht van de blik van buiten”

In het cross-mentoring programma staat de persoonlijke ontmoeting tussen een basisschooldirecteur en een leider uit het bedrijfsleven of de non-profit sector centraal. Je neemt een kijkje in elkaars keuken en coacht elkaar op leiderschapsvraagstukken, vanuit gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Door deze verbinding help je elkaar een betere leider te worden. Je vergroot je wereld en draagt bij aan meer verbinding tussen onderwijs en andere sectoren. Dat is cross-mentoring.

Doe je mee? In 2020 vond de eerste pilot-editie plaats met dertien koppels, een groot succes. Daarom gaan we het initiatief nu opschalen. We hebben de ambitie om binnen drie jaar 1.000 koppels te vormen. Directeuren uit het onderwijs en andere sectoren kunnen zich aanmelden voor het vervolgprogramma. Meld je nu aan.

Hoe ziet het programma eruit?

We maken een match tussen een schooldirecteur en een leider uit een andere sector. Het programma duurt vier maanden (waarbij je in totaal zo’n 18 uur investeert) en bestaat uit een gezamenlijke start- en eindbijeenkomst en persoonlijke een-op-een ontmoetingen in elkaars werkomgeving.

Verrassende samenwerkingen

Met de ontmoeting als vertrekpunt kijk je samen hoe jullie elkaar en elkaars organisaties verder kunnen helpen. In de pilot leverde dit verrassende inzichten en samenwerkingen op! Zo werd een directeur bij een grote verzekeraar geïnspireerd door een vernieuwend vastgoedconcept dat een basisschool hanteerde. Een schooldirecteur en een museumdirecteur leerden veel van elkaar hoe de ander omgaat met de kansen en uitdagingen in de coronatijd. Een expert van een bank hielp mee met het oplossen van een financieel issue op een basisschool. Wat heb jij in huis waarmee je de ander kunt helpen?

Wie zoeken we?

Er hebben zich al meer dan 250 basisschooldirecteuren aangemeld. Fantastisch dat er zo’n animo is!  We zijn op weg naar duizend koppels en er is nog ruimte. We zijn zoek naar jou als…

…je onbevangen een kijkje in de keuken van de ander wilt nemen én in je eigen keuken wilt geven

…je directeur of senior leidinggevende bent met eindverantwoordelijkheid voor een (deel van een) organisatie

…je bereid bent om vanuit de persoonlijke ontmoeting verder te denken: hoe kunnen we elkaars organisatie en school verder helpen?

…je een open blik hebt en wilt leren op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid

Hoe meld je je aan?

Vul het intakeformulier om je aanmelding definitief te maken.