In april startten 104 leiders uit het bedrijfsleven en onderwijs aan de eerste officiƫle ronde van het cross-mentoring programma. In een interactieve digitale slotbijeenkomst delen de 52 koppels hun verhalen, lessen en ervaringen met elkaar tijdens een.

Duizend basisschooldirecteuren bundelen de komende jaren de krachten met duizend leiders uit het bedrijfsleven en de non-profit sector. De eerste ronde zit er op en wordt vandaag feestelijk afgesloten. Aan de eerste ronde deden directeuren mee van onder andere de ANWB, ABN AMRO, het Rode Kruis, Deloitte, Kraft Heinz, HTM en de Vegetarische Slager. In het najaar gaan de volgende rondes van start. Zowel in de Randstad als daarbuiten.

De kracht van de blik van buiten
Het primaire doel van het cross-mentoring programma is om van elkaar te leren als leider en samen uitdagingen op het vlak van organisatie en onderwijs aan te pakken. Directeuren van scholen en directeuren van bedrijven leren van elkaar, juist door de verschillende contexten waarin ze werken. Uit de eerste ervaringen blijkt tevens dat er over en weer praktische voordelen voortvloeien uit de mentorontmoetingen.

Partners en deelnemers
De strategische partners achter het cross-mentoring programma zijn de AVS, ABN AMRO, APG en Deloitte. Het programma wordt gesteund door het Ministerie van Onderwijs. Aanmelden kan via crossmentor.nl/intake.